9 tips bij het ontwikkelen van maatwerk software

Maatwerk software wordt steeds meer ingezet door toekomstgerichte bedrijven. Standaard software is vaak niet voldoende om succesvol te blijven werken. Software op maat zorgt ervoor dat je systeem zichzelf blijft ontwikkelen en voor loopt op de concurrentie!

Kan jij wel wat hulp gebruiken bij het ontwikkelen van software op maat? Hieronder volgen 7 tips.

7 tips bij het ontwikkelen van software op maat

 1. Stel een doel
  Start altijd met een doel, voordat je begint aan het ontwikkelen van de software. Wat wil je uiteindelijk met de software bereiken?
 2. Oriënteer de markt van bestaande software ontwikkelaars
  Er zijn heel veel bestaande software ontwikkelaars te vinden. Vergelijk de ontwikkelaars en voltooide projecten met elkaar, en wees niet bang om vragen te stellen. Het is van belang dat je je goed voelt bij de keuze van de ontwikkelaar.
 3. Betrek de eindgebruikers
  Dit is een hele belangrijke tip: betrek de eindgebruikers van de software. Uiteindelijk maken zij het meeste gebruik van de software, dus het is van belang dat je weet wat hun wensen en doelen zijn.
 4. Maak de werkprocessen inzichtelijk
  Inventariseer elk proces binnen je organisatie zodat de werkprocessen inzichtelijk worden. Dit kan ervoor zorgen dat de ontwikkelde software uiteindelijk efficiënter wordt gemaakt.
 5. Omschrijf de verwachtingen
  Wat hoop je te verwachten van de ontwikkelde software? Maak van tevoren een lijstje met een aantal punten waar de software aan moet voldoen. Zo weet je zeker dat je alle verwachtingen duidelijk in kaart hebt gebracht.
 6. Breng de huidige processen in kaart
  Door de huidige bedrijfsprocessen in kaart te brengen, kom je er al gauw achter wat goed gaat en wat beter kan. Deze processen neem je mee bij het ontwikkelen van slimme software.
 7. Return of Investment
  Het is van belang om te weten of de ontwikkelde software zichzelf terug kan verdienen. Hier kom je achter door voorafgaand de ROI van de software te meten.
 8. Denk toekomstgericht
  Slimme software groeit mee met de organisatie en zorgt ervoor dat je systeem zichzelf blijft ontwikkelen. Houd hierbij rekening met de ontwikkelingen en doelstellingen in de toekomst.
 9. Duidelijke communicatie
  Dit is misschien wel de allerbelangrijkste tip: communiceer altijd duidelijk. Sluit niets uit, doe geen aannames en zorg voor een concreet en helder plan.

Skrepr weet als geen ander wat het betekent dat software het gewoon altijd moet doen. Software die wij samen met jullie ontwikkelen groeien met de organisatie mee. Voor elke klant bouwen we eigen, unieke software passend bij het bedrijf. Deze software maken wij zo veilig mogelijk, dat garanderen we. Wil je hier meer over weten? Praat vandaag nog met één van onze experts.

Skrepr kan je helpen met het opstellen van een duidelijk plan en denkt graag mee. Maak gebruik van het Skrepr Discovery traject om er precies achter te komen waar jouw organisatie op kan verbeteren.

Related Articles

Post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *