Hoe koppel ik bestaande software?

Home   ›   Hoe koppel ik bestaande software?

Op deze pagina geven wij antwoord op hoe je verschillende software systemen aan elkaar kunt koppelen. Hieronder staan twee voorbeelden die op jou van toepassing kunnen zijn:
Wil je groeien als organisatie? Dan ben je altijd op zoek naar verschillende manieren om je bedrijfsprocessen te versnellen. Je bedrijf groeit, maar het aantal softwarepakketten groeit vaak nog sneller. Dit heeft als gevolg dat de software niet meer op elkaar aansluit of niet meer werkt zoals jij wilt. 

Ben je niet tevreden over je huidige software en wil je dit graag combineren met een ander softwaresysteem? Stel jezelf dan de vraag: hoe kan ik meerdere softwaresystemen aan elkaar koppelen? Dit hoeft niet moeilijk te zijn.
Skrepr helpt je hier graag bij. Op deze pagina geven wij antwoord op de volgende drie vragen:

1. Hoe werkt het koppelen van software?
2. Wat zijn de voordelen van software koppelen?
3. Hoe helpt skrepr hierbij?Hoe werkt het koppelen van software?
Allereerst is het belangrijk om te weten wat software koppelen precies inhoudt. Software koppelen betekent simpel gezegd dat je twee of meerdere softwaresystemen aan elkaar koppelt, met als doel: automatisch informatie met elkaar uitwisselen.
Het maken van een koppeling wordt meestal gedaan middels een API koppeling. API betekent: Application Programming Interface. Een API zorgt ervoor dat verschillende softwaresystemen automatisch met elkaar communiceren. Dit is handig omdat je na deze koppeling geen handmatige handeling meer hoeft te verrichten. Alles verloopt dus automatisch. Dit scheelt op den duur veel tijd én geld.
Om het nog makkelijker te maken, geven we een concreet voorbeeld. Stel je gebruikt twee applicaties: in applicatie 1 staan alle bedrijfswerkzaamheden omschreven en in applicatie 2 worden alle uren bijgehouden. Beide applicaties werken goed, maar ze zijn niet aan elkaar gekoppeld. Afzonderlijk werken ze dus prima, maar ze maken geen verbinding met elkaar. De applicaties moeten dus aan elkaar worden gekoppeld voor een optimale werking. 

Wat zijn de voordelen van software koppelen?
Het koppelen van software heeft meerdere voordelen. Dit leggen we hieronder uit aan de hand van een aantal voorbeelden. 

Automatische processen
In een grote organisatie werk je vaak met meerdere softwaresystemen. Het is belangrijk dat alle verschillende systemen in verbinding staan met elkaar, omdat het anders extra tijd kost om informatie te verwerken. Automatische processen helpen je bedrijf de processen te stroomlijnen.

Tijd besparen
Gekoppelde software zorgt op den duur voor veel tijdsbesparing. De processen communiceren beter met elkaar, wat zorgt voor automatisering. Automatisering zorgt ervoor dat de processen sneller werken en minder fouten maken. Medewerkers kunnen zich focussen op andere werkzaamheden binnen het bedrijf, waar anders misschien geen tijd voor is.

Geld besparen
In sommige gevallen kun je er niet omheen: er moet nieuwe software gebouwd worden. Maar wanneer de mogelijkheid bestaat om bestaande software op een goede en slimme manier aan elkaar te koppelen, is dit meestal de voordeligste optie.

Hoe helpt skrepr hierbij?
Wil jij verschillende softwaresystemen aan elkaar koppelen? Wij helpen je graag. Wij geloven in het onmogelijke mogelijk maken door de kracht van innovatie. Sinds 2008 hebben wij ruim 200 bedrijven geholpen met het ontwikkelen van geweldige software. Wij geloven in een maatwerk aanpak. Dit resulteert in maatwerk software die precies aansluit op de wensen van onze opdrachtgevers.
Ons team van meer dan 50 professionals zorgt er samen voor dat wij de beste software bouwen. Onze professionals beschikken over alle nodige kennis om software te koppelen of applicaties op te bouwen. Dingen kunnen heel complex worden, heel snel, en een pragmatische, synthetische en heldere visie is essentieel om iets te kunnen creëren dat toch bedoeld is om te gebruiken. Wij creëren een prettige omgeving waarin jij als gebruiker daadwerkelijk kan genieten van de tijd die je erin doorbrengt. Uiteindelijk hebben we allemaal een zwak voor mooie dingen die gewoon goed werken.

Wat zijn mijn kosten?
Waarschijnlijk ben je na het lezen van deze pagina vooral benieuwd wat de kosten zijn voor het koppelen van software, maar ook wat het je oplevert. Hier gaan we graag samen met jou over in gesprek. Wij zijn gespecialiseerd in maatwerk, wat betekent dat we samen met jou kijken naar wat precies bij jouw bedrijf past. Tijdens een eerste kennismakingsgesprek maken we een goede inschatting van de kosten. Bij deze inschatting kom je vanzelfsprekend ook te weten wat voor winst het jouw organisatie uiteindelijk oplevert.
Wil je meer weten over het koppelen van softwaresystemen? Praat vandaag nog met één van onze experts.