AGF en groothandel

AGF Software speelt een grote rol in het efficiënt beheren van bedrijfsprocessen, het verminderen van operationele kosten en het verhogen van de klanttevredenheid in de AGF-sector.

Door de Automatiserissoftware op de juiste manier in te zetten, kun je jouw concurrentiepositie verbeteren en groeikansen benutten.

AGF

De AGF-sector

De term ‘AGF’ roept bij velen meteen beelden op van groenten en fruit. Toch gaat de AGF-sector veel verder dan deze ogenschijnlijk eenvoudige definitie. Binnen deze sector ontvouwen zich verschillende deelsectoren, elk met hun eigen expertise en focus. Een groenteteler heeft weinig gemeen met een fruitboer, en een machinebouwer gespecialiseerd in aardappelverwerking staat mijlenver af van de tomatenkweker.

Ondanks deze ogenschijnlijke fragmentatie vormen deze diverse deelsectoren een cruciale en onderling verweven schakel in de AGF- en groothandelsindustrie. Groente- en fruitproducenten voorzien in de grondstoffen, terwijl de machinebouwers essentiële apparatuur leveren voor de verwerking van deze grondstoffen. Tegelijkertijd zorgen handels- en logistieke bedrijven voor het vlekkeloze transport en de efficiënte distributie van de uiteindelijke producten.

Operationeel inzicht


Ons ERP-pakket geeft operationeel inzicht in je bedrijfsprocessen,
van verlaadorders tot klantleveringen en eindproducten. Zo kun jij je activiteiten optimaliseren.

Operationeel gereedschap

Ons ERP-pakket biedt operationeel gereedschap, waaronder het beheer van productie-, inkoop- en verkooporders en traceerbaarheid van alle processen met gebruik van werkvloerterminals.

Geavanceerde rapportage
& analyses


Geavanceerde rapportage en analyse voor strategische besluitvorming.

Uitdagingen voor de AGF-sector

Bedrijven in de AGF-sector die actief zijn in de business-to-businessmarkt hebben gemeen dat hun businessmodellen sterk op elkaar lijken. Coöperaties zijn van oudsher sterk vertegenwoordigd in de AGF-business, maar hun aan- en afnamemodellen van leden en aan- en verkooporganisaties verschillen niet veel van die van machinebouwers die met dealers werken. Beide aggregaten vraag en aanbod in hun distributiemodel, waarbij de een wellicht iets complexer is dan de ander.

Een van de grote trends in de AGF-sector die we zien, is dat margedruk en operationele kosten grote drijfveren zijn. De AGF-sector is een echte commodity markt waar schaal enorm belangrijk is geworden en zal blijven. Een uitdaging hierbij is dat hier niet snel over waarde en perceptie wordt gesproken, en dat biedt een grote kans om meer klantgericht te denken.

De oplossing voor iedere sector

Supply Chain Management
Supply Chain Management
Skrepr ERP systeem
Skrepr ERP systeem
Skrepr CRM systeem
Skrepr Portals
ERP
Business Intelligence

Bekijk de oplossingen die wij bieden

Skrepr heeft als taak het automatiseren en optimaliseren van bedrijfsprocessen binnen jouw bedrijf

Of het nu gaat om het optimaliseren van processen, het verhogen van klanttevredenheid of het verbeteren van de algehele bedrijfsefficiëntie, Skrepr biedt op maat gemaakte oplossingen die zijn ontworpen om te voldoen aan de unieke uitdagingen en eisen van de AGF-sector en groothandel.

Supply Chain Management

In de AGF-sector zijn veel uitdagingen op het gebied van Supply Chain Management.

Het gaat hierbij om het efficiënt beheren van de toeleveringsketen van AGF-producten, vanaf de teelt op het land tot aan de uiteindelijke verwerking en distributie naar klanten. Door middel van supply chain management software kun je processen efficiënter maken en kosten besparen.

Skrepr voorraadbeheer

Een belangrijk aspect van de AGF-sector is het bijhouden van de voorraden.

Dit kan gaan om de voorraad van grondstoffen, zoals zaden en meststoffen, maar ook om de voorraad van eindproducten, zoals groenten en fruit. Bedrijfssoftware zoals een ERP systeem helpt hierbij, door het bijhouden van de voorraden te automatiseren en zo de kans op fouten te verminderen.

Klantbeheer met Skrepr klantenportaal

Diepgaand Inzicht en Geautomatiseerde Marketing.

Het beheer van klantrelaties is van groot belang in de AGF-branche. Je moet niet alleen je klanten goed kennen, maar ook op de hoogte blijven van hun behoeften en wensen. Een klantenportaal kan hierbij helpen door het vastleggen van klantinformatie en het automatiseren van marketingactiviteiten.

Business Intelligence-software

De analyse van verkoopgegevens en trends is cruciaal in de AGF-branche.

Je moet weten welke groente- en fruitproducten goed verkopen en waar er mogelijkheden liggen voor groei. Business Intelligence-software kan hierbij helpen door het analyseren van verkoopgegevens en het presenteren van trends en voorspellingen.

De voordelen van oplossingen van Skrepr

Skrepr biedt op maat gemaakte oplossingen voor de AGF-sector en groothandel, gericht op het optimaliseren van operationele processen, verbeteren van efficiëntie en het versterken van zakelijke groei. Hier zijn enkele van de specifieke oplossingen die Skrepr kan bieden:

  1. Voorraadbeheer: Skrepr’s software kan helpen bij het nauwkeurig volgen van voorraadniveaus, het beheren van inkomende en uitgaande goederenstromen, en het minimaliseren van voorraadtekorten en verspilling.
  2. Orderverwerking: Automatiseer en stroomlijn het orderverwerkingsproces, van het plaatsen van bestellingen tot facturering en verzending. Dit vermindert fouten en verhoogt de snelheid van transacties.
  3. Klantrelatiebeheer (CRM): Houd klantinformatie centraal bij, volg aankoopgeschiedenis en voorkeuren. Hierdoor kun je gepersonaliseerde diensten aanbieden en klantloyaliteit opbouwen.
  4. Routemanagement: Optimaliseer routeplanning en bezorgingen om tijd en brandstofkosten te besparen. Verbeter de klantenservice door nauwkeurige en tijdige leveringen.
  5. Traceerbaarheid: Volg de herkomst en de reis van producten door de hele supply chain. Dit is essentieel voor kwaliteitscontrole en voldoen aan regelgeving.
  6. Data-analyse: Verkrijg waardevolle inzichten uit gegevens om trends te identificeren, seizoensfluctuaties te begrijpen en toekomstige vraag te voorspellen.
  7. Integratie met leveranciers: Vereenvoudig de communicatie en samenwerking met leveranciers voor naadloze bestellingen, prijsupdates en productinformatie.
  8. Mobiele toegang: Bied medewerkers de mogelijkheid om onderweg toegang te hebben tot belangrijke informatie, zoals voorraadstatus en orderverwerking.
  9. Veiligheid en regelgeving: Zorg voor naleving van voedselveiligheidsnormen en andere relevante regelgeving met behulp van Skrepr’s systemen.
  10. Aanpasbaarheid: Skrepr’s oplossingen kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van jouw bedrijf, waardoor je een systeem hebt dat perfect past bij je bedrijfsvoering.

Of het nu gat om het optimaliseren van processen, het verhogen van klanttevredenheid of het verbeteren van de algehele bedrijfsefficiëntie, Skrepr biedt op maat gemaakte oplossingen die zijn ontworpen om te voldoen aan de unieke uitdagingen en eisen van de AGF-sector en groothandel.

Cases

Onze werkwijze

Wij zijn trots op de partijen voor wie wij partner mogen zijn. Partijen die kiezen voor innovatie en onderscheidend vermogen om het verschil te kunnen maken.

Wij staan voor je klaar.

Neem contact op

Rinke Brands

Rinke Brands

Liever bellen?

0527 70 10 15

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.