Agri

De agribusiness kent een sterk gediversifieerd speelveld. Waar de buitenstaander denkt aan ‘boeren’ en ‘vee’ zien wij dat deze grote markt uit een heel aantal deelsectoren bestaat. Een bloementeler heeft weinig met een varkensboer en een machinebouwer voor uien heeft weinig op met de tomatenkweker.

Toch zijn deze verschillende deelsectoren onlosmakelijk met elkaar verbonden in de agribusiness. De boeren en tuinders produceren de grondstoffen, de machinebouwers leveren de machines en apparatuur om deze grondstoffen te bewerken en te verwerken, en de handel en logistieke bedrijven zorgen voor het transport en de distributie van de eindproducten.

Uitdagingen in de Agribusiness

Agri bedrijven die in de business-to-businessmarkt actief zijn hebben gemeen dat hun businessmodellen sterk op elkaar lijken.
Coöperaties zijn van oudsher sterk vertegenwoordigd in de agri maar hun aan- en afnamemodellen van leden en aan- en verkoop organisatie zijn niet veel anders dan de machinebouwer die met dealers werkt. Beide aggregeren vraag en aanbod in hun distributiemodel, de één wellicht iets complexer dan de ander.
Een van de grote trends in de markt die we zien is dat margedruk en operationele kosten grote drijvers zijn. De agri is een echte commodity markt waar schaal enorm belangrijk is geworden en zal blijven. Een uitdaging hierbij is dat hier niet snel over waarde en perceptie wordt gesproken en dat is een grote kans om meer klantgericht te denken.

Wat doet Skrepr?

Onze agro IT heeft als taak het automatiseren en optimaliseren van bedrijfsprocessen binnen jouw bedrijf.

Oplossingen die wij bieden

Bekijk hier de agro IT oplossingen die we voor jou te bieden hebben.

In de agri-sector zijn namelijk veel uitdagingen op het gebied van supply chain management. Het gaat hierbij om het efficiënt beheren van de toeleveringsketen van grondstoffen, gewassen en producten, vanaf de boerderij tot aan de uiteindelijke verwerking en distributie naar klanten. Door middel van supply chain management software kun je processen efficiënter maken en kosten besparen.

Een ander belangrijk aspect van de agri-sector is het bijhouden van de voorraden. Dit kan gaan om de voorraad van grondstoffen, zoals zaden en meststoffen, maar ook om de voorraad van eindproducten, zoals groenten en fruit. Bedrijfssoftware zoals een ERP systeem helpt hierbij, door het bijhouden van de voorraden te automatiseren en zo de kans op fouten te verminderen.

Het beheer van klantrelaties is ook van groot belang in de agri-sector. Je moet niet alleen je klanten goed kennen, maar ook op de hoogte blijven van hun behoeften en wensen. Een CRM systeem kan hierbij helpen, door het vastleggen van klantinformatie en het automatiseren van marketingactiviteiten.

Daarnaast is de analyse van verkoopgegevens en trends cruciaal in de agri-sector. Je moet weten welke producten goed verkopen en waar er mogelijkheden liggen voor groei. Business Intelligence-software kan hierbij helpen, door het analyseren van verkoopgegevens en het presenteren van trends en voorspellingen.

Kort samengevat speelt agrisoftware een grote rol in het efficiënt beheren van bedrijfsprocessen, het verminderen van operationele kosten en het verhogen van de klanttevredenheid in de agri-sector. Door de agrisoftware op de juiste manier in te zetten, kun je jouw concurrentiepositie verbeteren en groeikansen benutten.

Cases

Onze werkwijze

Wij zijn trots op de partijen voor wie wij partner mogen zijn. Partijen die kiezen voor innovatie en onderscheidend vermogen om het verschil te kunnen maken.

Wij staan voor je klaar.

Neem contact op

Erwin van Eeken

Erwin van Eeken

CCO

Liever bellen?

0527 70 10 15

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.