Software koppeling

Een software koppeling is een manier om verschillende softwareapplicaties met elkaar te verbinden, waardoor ze beter met elkaar kunnen communiceren en samenwerken. Bij Skrepr wordt dit gedaan door API’s (Application Programming en Interfaces). Hiermee kunnen de applicaties communiceren en gegevens met elkaar uitwisselen.   

Er zijn verschillende soorten software koppelingen, afhankelijk van je behoeften en de softwareapplicaties die gekoppeld moeten worden. Allemaal hebben ze wel dezelfde taak. Ervoor zorgen dat de processen effectiever worden uitgevoerd en dat de taken hierbij worden geautomatiseerd en gegevens gesynchroniseerd worden tussen de applicaties. 

Software koppelingen zorgen ervoor dat de processen effectiever worden uitgevoerd. De taken worden hierbij geautomatiseerd en gegevens worden gesynchroniseerd tussen de applicaties. 

Wat zijn API’s

API’s vormen de vertalers tussen verschillende softwareprogramma’s. Of samengevat: Ze helpen de programma’s met elkaar te communiceren, ondanks dat ze niet dezelfde code taal spreken. De API legt op een gestandaardiseerde wijze vast hoe de verschillende programma’s informatie met elkaar kunnen delen.  
Een API is dus de boodschapper die verzoeken in behandeling neemt en een systeem vertelt welke data het moet terugzenden. 
Een voorbeeld: 
Stel je wilt twee vliegtickets boeken voor je vakantie naar Miami. Op de website van de luchtvaartmaatschappij verkoper vul je al je gegevens in. Vervolgens maakt de website verbinding met de database om te checken of er stoelen beschikbaar zijn op de datum van jou keuze. 
Maar wat nu als je jouw tickets niet direct via de website van de luchtvaartmaatschappij verkoopt, maar via een vliegticket vergelijker die prijzen en beschikbaarheid van diverse luchtvaartmaatschappijen met elkaar vergelijkt. 
Om de informatie op te halen van al deze luchtvaartmaatschappijen maakt de website verbinding met al deze partijen door middel van een API. Via het internet maakt de website van de vergelijker verbinding met de diverse databases en de verzoeken zendt de API terug naar de vergelijker. 
Dus API’s maken het mogelijk om snel gebruik te maken van de websites van alle luchtvaartmaatschappijen. 
Datzelfde geldt voor alle verbindingen tussen App’s, data en devices.  

Wanneer heb ik een Software koppeling nodig?

Software koppelen is belangrijk wanneer je twee of meer verschillende systemen of softwareprogramma’s wil laten communiceren en gegevens wilt uitwisselen tussen deze systemen. 

Het belangrijkste voordeel van een software koppeling is dat het handmatig werk door mensen kan verminderen. Als je regelmatig dezelfde gegevens handmatig moet invoeren in verschillende systemen, dan zorgt een software koppeling ervoor dat de gegevens automatisch worden uitgewisseld tussen de verschillende systemen. 

Software koppeling laten maken

Voordat je een software koppeling gaat maken zijn er enkele stappen die je kunt nemen als hulpmiddel.  

Ten eerste is het belangrijk om te definiëren welke softwareprogramma’s je met elkaar wilt koppelen en welke gegevens deze met elkaar moeten uitwisselen. Ten tweede is het nuttig je wensen en vereisten goed uit te schrijven. Vervolgens ontvang je een offerte met de verwachte kosten en tijd die nodig zijn om jouw koppeling te bouwen.  

Na akkoord wordt de koppeling gebouwd en komt deze in de test fase om te kijken of alles naar behoren verloopt en de juiste en correcte gegevens worden uitgewisseld. Na de succesvolle test kan de koppeling geïmplementeerd worden. 

Software koppeling door Skrepr

Als je ervoor kiest om een software koppeling bij Skrepr te laten maken, dan biedt dat diverse voordelen.  

  1. Allereerst beschik je over ons team van ervaren ontwikkelaars die gespecialiseerd zijn in het bouwen van software koppelingen. Wij hebben de kennis en ervaring om op maat gemaakte koppelingen te ontwikkelen die perfect aansluiten bij jouw wensen en vereisten. Wij zorgen voor een gestroomlijnd proces, waarbij we jou altijd op de hoogte houden van de voortgang en waar ruimte is voor feedback en aanpassingen. 
  1. Een ander voordeel van het laten maken van een software koppeling bij Skrepr is het onderhoud. Wij zorgen ervoor dat de koppelingen die wij ontwikkelen regelmatig worden onderhouden en gecontroleerd, zodat eventuele problemen snel kunnen worden opgelost. Hierdoor blijft de koppeling optimaal werken en kunnen eventuele problemen in een vroeg stadium worden opgemerkt en verholpen. 
  1. Wij hebben een breed scala aan ervaring met verschillende systemen en softwareprogramma’s. Hierdoor kunnen wij snel en efficiënt software koppelingen maken tussen diverse systemen en programma’s. Hierdoor wordt het mogelijk om gegevens naadloos uit te wisselen tussen verschillende systemen, wat de efficiëntie verhoogt en de nauwkeurigheid verbetert. 

Kortom, als je op zoek bent naar een betrouwbare partner voor het laten maken van een software koppeling, dan ben je bij Skrepr aan het juiste adres. Met ons ervaren team, gestroomlijnde processen en uitgebreide kennis van diverse systemen en programma’s, ben je verzekerd van een kwalitatief hoogwaardige koppeling die perfect aansluit bij jouw behoeften en vereisten. 

We zien ernaar uit om met je samen te werken en jouw software koppeling te ontwikkelen

Krijg toegang tot onze uitgebreide database van onze developers

Partners met een visie

Deze bedrijven gingen u voor

Cases

Onze werkwijze

Wij zijn trots op de partijen voor wie wij partner mogen zijn. Partijen die kiezen voor innovatie en onderscheidend vermogen om het verschil te kunnen maken.