BI & Reporting

Wij helpen organisaties de juiste beslissingen te laten nemen door gebruik te maken van data.

Binnen jouw organisatie zijn er een tal van applicaties die gebruikt worden, denk aan ERP, Finance, CRM en diverse andere pakketten. Door alle data te bundelen kunnen wij een totaaloverzicht geven dat zorgt voor juiste inzichten.

BI & Reporting

Wat is het en wat het kan doen voor jouw organisatie

BI & Reporting (Business Intelligence & Reporting) verwijst naar een combinatie van processen, technologieën en tools die worden gebruikt om gegevens te verzamelen, analyseren en presenteren om waardevolle inzichten te verkrijgen en besluitvorming te ondersteunen.

Het stelt bedrijven in staat om grote hoeveelheden gegevens uit verschillende bronnen te verzamelen en te analyseren, zodat ze beter inzicht krijgen in hun bedrijfsprestaties. Deze helpen bij het identificeren van trends, het ontdekken van patronen en het begrijpen van belangrijke prestatie-indicatoren.

Door middel van rapporten, dashboards en visualisaties kunnen de bevindingen gemakkelijk worden gecommuniceerd naar belanghebbenden binnen de organisatie. Organisaties hebben BI & Reporting nodig om beter geïnformeerde beslissingen te nemen.

Door middel van de gegevensgestuurde inzichten kunnen bedrijven hun prestaties optimaliseren, operationele efficiëntie verbeteren, kosten besparen, nieuwe kansen identificeren en concurrentievoordeel behalen.

Koppel, corrigeer en analyseer jouw data voor juiste inzichten

De componenten en concepten van BI

  • Business Intelligence (BI): Business Intelligence omvat het verzamelen, transformeren, integreren en beheren van grote hoeveelheden gegevens uit verschillende bronnen binnen een organisatie. Dit kan gegevens omvatten van operationele systemen, externe bronnen, databases, spreadsheets en meer. Het doel is om bruikbare informatie te verkrijgen en trends, patronen en verbanden te ontdekken.
  • Analyse: Analyse is een belangrijk onderdeel van BI. Het omvat het toepassen van statistische en kwantitatieve technieken op de verzamelde gegevens om diepgaande inzichten te verkrijgen. Dit kan het identificeren van trends, het uitvoeren van voorspellende analyses, het ontdekken van afwijkingen en het begrijpen van de prestaties van de organisatie omvatten.
  • Rapportage: Het proces van het presenteren van gegevens en bevindingen in een gestructureerd formaat, meestal in de vorm van rapporten, dashboards of visualisaties. Rapporten kunnen worden gegenereerd op basis van specifieke vereisten en kunnen informatie bevatten zoals KPI’s, grafieken, tabellen en samenvattingen. Deze bieden belanghebbenden binnen de organisatie de mogelijkheid om snel en gemakkelijk inzicht te krijgen in de prestaties en trends.
  • Dashboards: Dashboards zijn visuele weergaven van gegevens die belangrijke prestatie-indicatoren en metingen op één enkel scherm weergeven. Ze bieden een real-time overzicht van de prestaties van een organisatie en stellen gebruikers in staat om snel en gemakkelijk inzichten te verkrijgen. Dashboards kunnen interactief zijn, waardoor gebruikers gegevens kunnen verkennen en dieper kunnen graven om specifieke details te begrijpen.

Business Analytics van Skrepr

Hoe herken jij de juiste uitdagingen en KPI’s voor jouw organisatie? Skrepr helpt je daarbij heel doelgericht

Hogere prestaties door gegevens om te zetten in waardevolle informatie, zo kan jouw organisatie betere beslissingen nemen die gestoeld zijn op data. Als gevolg hiervan kun je de interne en externe prestaties verbeteren.

Alles weten van mens en proces is van onschatbare waarde. Diepgaande kennis van jouw klanten op basis van Business Analytics stelt je in staat om jouw diensten beter te laten aansluiten. Creëer hierdoor nieuwe kansen!

De voordelen van Skrepr

Skrepr is een bedrijf dat zich specialiseert in het ontwikkelen van op maat gemaakte oplossingen. Hier zijn een paar redenen waarom je zou kunnen overwegen om Skrepr in te schakelen:

  • Expertise: Skrepr heeft ervaren professionals met diepgaande kennis van BI-technologieën en rapportagepraktijken. Ze kunnen helpen bij het ontwerpen en implementeren van een systeem dat is afgestemd op de specifieke behoeften van jouw organisatie.
  • Aanpassingsvermogen: Skrepr begrijpt dat elk bedrijf unieke vereisten heeft op het gebied van rapportage en analyse. Ze kunnen een oplossing op maat ontwikkelen die perfect aansluit bij de specifieke behoeften van jouw organisatie, rekening houdend met de branche, de gegevensbronnen en de gewenste functionaliteiten.
  • Gegevensvisualisatie: Skrepr heeft expertise in het creëren van boeiende en informatieve dashboards en visualisaties. Dit stelt gebruikers in staat om gegevens op een intuïtieve en begrijpelijke manier te verkennen, waardoor ze snel inzicht kunnen krijgen in de belangrijkste informatie.
  • Ondersteuning en onderhoud: Skrepr biedt ondersteuning na de implementatie van BI & Reporting. Ze kunnen helpen bij het oplossen van technische problemen, het trainen van gebruikers en het bieden van doorlopend onderhoud om ervoor te zorgen dat het systeem optimaal blijft functioneren.

Tot slot

Door gebruik te maken van BI & Reporting kun je jouw organisatie positioneren voor succes. Het biedt de mogelijkheid om gegevens om te zetten in waardevolle inzichten, operationele efficiëntie te verbeteren, kansen te benutten en weloverwogen beslissingen te nemen. Door een solide basis van gegevensgestuurde besluitvorming te creëren, kun je jouw organisatie naar een hoger niveau tillen en een concurrentievoordeel behalen in een dynamische zakelijke omgeving.

Wij staan voor je klaar.

Neem contact op

Rinke Brands

Rinke Brands

Liever bellen?

0527 70 10 15

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.