Waarom Symfony gebruiken voor complexe software

Waarom wij Symfony gebruiken voor complexe software Het helemaal opnieuw bouwen van complexe software voor de cloud is een uitdagende kwestie. Het ontwikkelen van software vereist tijd, toewijding en geduld. Frameworks als Symfony hebben de manier van ontwikkelen getransformeerd en zijn uiterst belangrijke hulpmiddelen geworden in het ontwikkelingsproces. In dit artikel lees je waarom wij dit framework gebruiken voor het ontwikkelen van innovatie en complexe software oplossingen.

Wat is het Symfony Framework?

Zoals beschreven op de website van de makers van Symfony: “Symfony is een set PHP-componenten, een framework, een filosofie en een gemeenschap, die allemaal in harmonie samenwerken”.

Symfony is een open-source PHP-framework dat wordt beschouwd als een van de meest populaire applicatieframeworks onder open source-ontwikkelaars. En hoewel het uitgebreide bronnen en geavanceerde configuratie biedt, wordt het nog steeds beschouwd als een van de eenvoudigste en meest effectieve PHP-frameworks die er zijn.

Softwareontwikkeling is een gecompliceerd proces waarbij talloze kritische taken bij betrokken zijn. Daarom is het van groot belang dat er bij het bouwen een flexibel en sterk PHP-framework ingezet wordt om ons te ondersteunen tijdens de ontwikkeling.

Symfony staat bekend om zijn vermogen om de kans op fouten te minimaliseren, de productiviteit te verhogen en direct beschikbare softwarecomponenten te leveren.

Waarom het Symfony Framework gebruiken?

Tijdens het ontwikkelen van maatwerk software kunnen bedrijven en ontwikkelaar veel baat hebben bij het gebruik van Symfony omdat het de softwareontwikkeling versnelt. Hier zijn een enkele andere voordelen die Symfony biedt:

 • Tijdbesparing in ontwikkeling
  Snel software bouwen dat wil iedereen. Een van de meest overtuigende argumenten om gebruik te maken van Symfony is de mogelijkheid om sneller applicaties te bouwen. De modulaire architectuur en herbruikbare componenten van Symfony zijn ervoor gemaakt om binnen een kortere tijd complexe software te ontwikkelen.
 • Hergebruik van componenten
  Symfony is ontwikkeld bovenop de Model-View-Controller (MVC) architectuur. MVC is een patroon dat het ontwerp van complexe toepassingen opdeelt in drie eenheden met verschillende verantwoordelijkheden. Herbruikbare componenten en core functionaliteiten vormen de basis van het Symfony Framework en zorgen voor een snellere Time to Market (TTM).
 • Twig als sjabloon engine
  Twig is een moderne sjabloontechnologie die ons als ontwikkelaars helpt bij het maken van complexe en responsive designs. Het is een van de snelste en meest betrouwbare PHP-sjabloonengines die op dit moment beschikbaar zijn.
 • Ruimte voor innovatie
  Met zijn ongeëvenaarde snelheid, herbruikbaarheid en flexibiliteit is Symfony snel een van de meest gebruikte PHP-frameworks op de markt geworden. Het voldoet aan de industriestandaarden en bevat enkele van de meest geavanceerde tools die beschikbaar zijn, evenals mogelijkheden zoals Dependency Injection.
 • Uitbreidbaarheid
  Symfony is een framework dat uitbreidbaar is. Elke bundel kan een nieuwe functie aan het raamwerk toevoegen, waardoor het kan groeien. Ongebruikte bundels kunnen worden hergebruikt in andere projecten en kunnen worden gedeeld binnen de community. Het is ook mogelijk om iets binnen Symfony te wijzigen met behulp van het bundel systeem, zonder dat het hele framework opnieuw moet worden ingesteld. Om het raamwerk uit te breiden, kan de kern worden gewijzigd.
 • Beveiliging
  Voor software in de cloud is beveiliging enorm belangrijk. Steeds vaker worden persoons of kritische gegevens online bewaard, dit moet natuurlijk volop beschermd zijn. Symfony biedt veel tools om een applicatie te beveiligen. Sommige beveiligingstools of principes worden standaard toegepast. Verder biedt het in combinatie met Doctrine beveiliging in de communicatie richting gegevens in de database.

Ook Symfony inzetten voor jouw volgende project?

Bij skrepr zijn wij helemaal weg van het dit framework, ben jij door het lezen van deze blog ook overtuigd? De voordelen die dit framework biedt voor zowel onze opdrachtgevers, partners en ontwikkelaars zijn eindeloos. Wij zien Symfony als het juiste framework voor het bouwen van jouw volgende project. Ons team van software ontwikkelaars staat voor je klaar, laat het ons weten als wij je kunnen helpen.

Wij staan voor je klaar.

Neem contact op

Rinke Brands

Rinke Brands

Liever bellen?

0527 70 10 15

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.