Skrepr & Duurzaamheid

Daar worden wij blij van

Energie. De wereld vraagt er steeds meer om, en de meeste energie die we opwekken komt (momenteel) uit niet- duurzame bronnen zoals steenkool, aardgas en aardolie. Groot nadeel van deze bronnen is dat ze grote hoeveelheden CO2 en andere chemische stoffen loslaten.

Skrepr heeft in 2021 onderzoek laten doen waar de vraag centraal stond:

“Hoe kan skrepr bijdragen aan een duurzamere wereld”.

Samen zorgen voor de toekomst

Sustainable Development Goals

Al heeft skrepr niet de grootste impact op deze wereld als het gaat over energie, toch willen we ons ook niet achter dit dogma/reden verschuilen. Skrepr begrijpt dat ze bestaansrecht heeft omdat er een goedwerkend elektriciteitsinfrastructuur bestaat (SDG7). Maar skrepr weet ook dat het leveren van energie de afgelopen jaren op zeer vervuilende manier tot stand is gekomen. Daarom is er in het management van skrepr uitgesproken om iets terug te doen voor de ‘aarde’, omdat deze skrepr ook in staat stelt om te floreren.

Duurzaam en toch maatwerk
De afgelopen jaren lag de focus op het ontwikkelen maat puur en alleen maar maatwerk software. Maatwerk is effectief, snel, sluit perfect aan bij de klant, maar kan duurzamer. Het wordt vaak ontwikkeld voor één specifieke klant met één specifieke taak.

Daarom heeft skrepr een toevoeging gedaan in ons productassortiment en in de denkwijze van sales en strategie van het bedrijf voor een meer duurzamere oplossing. In onze diensten is namelijk SaaS, Software as a Service toegevoegd en zijn er sinds 2019 steeds meer generiekere oplossingen in ontwikkeling voor diverse markten.

Skrepr kan met deze SaaS techniek meer klanten op generieke software aansluiten. SaaS kunnen we zien als gedeelde software, er vindt standaardisatie plaats, maar alsnog kunnen er veel bedrijven gebruik van maken. Dit maakt ons product duurzamer, hebben we minder servers nodig om producten online te houden en zijn verbeteringen direct voor iedereen merkbaar.

  • Auto’s zijn geen standaard ‘secundaire arbeidsvoorwaarde’ bij skrepr, heb je voor jouw functie toch een auto nodig, gaat onze voorkeur uit naar elektrisch.
  • Eind 2020 is skrepr begonnen met ‘papieren processen’ te automatiseren. Dit maakt skrepr vandaag de dag volledig papierloos.
  • In 2021 is skrepr een test gestart om door middel van ventilatie en planten de luchtkwaliteit te verbeteren. Skrepr kreeg door middel van 450 planten de PPM-score naar goede waardes. 
  • Begin 2022 heeft skrepr haar hoofdkantoor op Het Spijk van het gas afgekoppeld. We verwarmen niet meer door gas en ketels, maar door sensor gestuurde airco’s die specifieker in te zetten zijn.
  • Ledverlichting is de standaard geworden, we hebben in 2021 115 ‘oude’ tl-lampen (72watt per stuk) laten vervangen voor ledverlichting, die 80% minder energie verbruiken. Ze gaan allemaal automatisch aan en uit gaan bij beweging, en maken niet meer ‘zinloos’ branduren.
  • Sinds 2022 zijn wij CO2-neutraal. Als onderdeel van onze missie om een verschil te maken, hebben wij geïnvesteerd in ruim 500 zonnepanelen.

Helpen met software

Goed zijn voor mekaar

Wij zetten graag een stapje extra voor de maatschappij om ons heen. Dit doen wij in diverse soorten en maten, denk aan kennis- en middelen delen maar ook software projecten die wij pro-bono ontwikkelen en gratis aan de eindgebruikers geven.

  • 2019 – Skrepr Translate
    Tool ontwikkeld om live, tijdens events, massaal en direct vertalingen te kunnen doen in meerdere talen voor bezoekers.
  • 2020 – Deelloon
    Gratis software voor de visserij industrie voor de administratie van visvangsten en de loonadministratie.
    Bekijk dit project
  • 2020 – CoronaFormulier
    Gratis te gebruiken tool voor o.a. restauranthouders, sportscholen om aan de verplichting van de overheid te voldoen voor bezoekersregistratie.
    Bekijk dit project

We weten allemaal wat er in de wereld aan de hand is. Als je als bedrijf dan de mogelijkheid hebt om ook maar iets te doen, moet je dit gebruiken

Geert Hoekstra
Co-founder Skrepr