Discovery: Oliehandel Klaas de Boer

Onze uitdaging was om in een discovery traject erachter te komen wat er voor nodig was om een bestaand systeem te vervangen door een nieuw cloud-systeem. Door het Skrepr Discovery traject in te zetten en wekenlang meelopen zijn wij hierin geslaagd en kan er gestart worden met het behalen van optimalisatie door innovatie.

Klant
Oliehandel Klaas de Boer

Industrie
Energie, Olie & Gas

Goals
Behalen optimalisatie slag door processen verder te automatiseren en verouderde software te vervangen.

Type
Energie

Bedrijfsprocessen digitaliseren ‘van papier naar digitaal’

Hoe digitaliseer ik mijn bedrijf? Van verouderde software naar 1 systeem

Klaar voor groei

Hoe digitaliseer je je bedrijf? En hoe ga je als bedrijf van verouderde software naar één systeem? Door inzicht te krijgen in eigen processen en automatisering kun je als bedrijf efficiënter te werk gaan. skrepr levert op maat gemaakte software-oplossingen, passend bij jouw bedrijf.

De kracht van innovatie

skrepr gelooft in het onmogelijke mogelijk maken door de kracht van innovatie. Door alle huidige bedrijfsprocessen in kaart te brengen, krijg je een volledig inzicht binnen de organisatie. Vanuit dit inzicht wordt er een plan van aanpak opgezet voor volledige automatisering van het bedrijf.

Managementsamenvatting

Door als bedrijf mee te blijven gaan in de alsmaar veranderende markt, is efficiënt werken heel belangrijk. Dit geldt ook voor Oliehandel Klaas de Boer B.V. (KdB), een snelgroeiend bedrijf in brandstoffen, smeermiddelen en chemicaliën. Het bedrijf blijft ieder jaar groeien en er komen steeds meer klanten bij. Tegelijkertijd groeit hun software niet mee. KdB maakt gebruik van meerdere softwarepakketten met ieder hun eigen interface, die niet meegaan in de alsmaar veranderende markt. Om te kunnen blijven groeien, is er behoefte aan een nieuw software systeem. Hoe speelt KdB in op dit probleem en met welk resultaat?

Uitdagingen

De huidige software van KdB is verouderd: meerdere softwarepakketten, niet flexibel en moeilijk in gebruik. De eindresultaten moeten aan elkaar worden gekoppeld in Excel. De bedrijfsafdelingen zijn niet goed op elkaar afgestemd, waardoor bepaalde taken fungeren als lossen BU’s terwijl de doelen gelijk zijn. Door de sterke groei van het aantal klanten en doelstellingen voldoet deze manier van werken niet meer.

Kiezen voor digitalisering

Door te kiezen voor digitalisering, kan KdB inspelen op dit probleem. skrepr helpt hierbij. Als eerste stap heeft een nauwkeurig samengesteld team alle huidige bedrijfsprocessen in kaart gebracht om een volledig inzicht binnen de organisatie te krijgen. Stap 2 is het opzetten van een plan van aanpak voor automatisering. Dit plan van aanpak bestaat uit een volwaardig design (waarin de technische details zijn vastgelegd) van een MVP en bijbehorende roadmap. Skrepr kiest er in dit geval voor om één applicatie te maken, ter volledige verbetering en automatisering van het bedrijf. De volgende technieken zijn hierbij gebruikt: BPMN modelering en confluence.

STAP 1. Alle huidige bedrijfsprocessen in kaart brengen
STAP 2. Plan van aanpak voor automatisering
STAP 3. Eén applicatie ter volledige verbetering en automatisering van het bedrijf

Resultaat, ROI en toekomstplannen

Er is één applicatie gemaakt waarin alle bedrijfsprocessen zijn geautomatiseerd. KdB heeft dankzij de applicatie duidelijk inzicht gekregen in eigen processen en automatisering. De app zorgt ervoor dat KdB zich automatisch aanpast aan de alsmaar veranderende markt en dat er ruimte is voor nieuwe klanten.

Word jouw uitdaging ons volgende succes?

Neem contact op

Liever bellen?

0527 70 10 15

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.