Maatwerk software of standaard software?

Steeds meer bedrijven stappen over naar maatwerk software. Er wordt een unieke software gebouwd die zich steeds weer automatisch aanpast aan de verschillende bedrijfsprocessen. De keuze tussen standaard software of maatwerk software is afhankelijk van jouw (bedrijfs) doelstellingen.

Maatwerk software

Ben jij op zoek naar software die specifiek naar jouw wensen wordt gebouwd? Dan is het wellicht verstandig om over te stappen naar maatwerk software. Dit betekent dat het systeem zichzelf blijft ontwikkelen en automatisch meegroeit met nieuwe ontwikkelingen binnen het bedrijf. Op den duur bespaart dit veel tijd en geld, omdat je niet meer hoeft te investeren in dure servers. Wil jij altijd en overal, zowel online en offline in het systeem werken? Dan is maatwerk software een verstandige keuze. Maatwerk software wordt opgeslagen in de cloud.

Standaard software

De naam zegt het eigenlijk al: standaard software is zo eenvoudig mogelijk en standaard gebouwd. Het is een kant-en-klaar systeem waarbij de bedrijfsprocessen met standaard software worden ondersteund. Meerdere bedrijven werken dus met dezelfde software. Er wordt een simpele, maar structureel goede basis gelegd voor jouw bedrijf. Standaard software is goedkoper dan software op maat omdat er geen of zeer weinig ontwikkelkosten worden gemaakt.

Wat past bij mijn bedrijf?

De keuze van standaard software of software op maat is afhankelijk van jouw (bedrijfs) doelstellingen. Het grootste verschil tussen deze twee software systemen is: maatwerk software groeit mee met het bedrijf. Ontwikkelt jouw bedrijf zich ineens heel snel? Dan past maatwerk software zich automatisch aan op het gebied van deze ontwikkelingen. Verwacht jij niet al te veel veranderingen binnen het bedrijf de komende jaren? Dan kan standaard software een goede keuze zijn.

Twijfel jij nog steeds tussen standaard software of software op maat? Laat je adviseren door één van onze experts.