Waarom een klantenportaal de toekomst van klantbetrokkenheid is

Klantenportalen duiken tegenwoordig overal op. Nu de verwachtingen van de klant blijven stijgen en de digitale transformatie in hoog tempo doorgaat, zijn bedrijven gedwongen hun strategieën voor het betrekken van klanten opnieuw te evalueren. Met zoveel concurrentie in elke sector kunnen bedrijven het zich niet langer veroorloven hun klanten te behandelen als eenmalige transacties. In plaats daarvan moeten ze systemen ontwikkelen die waarde op lange termijn bieden en de merkentrouw van hun doelgroep versterken. Klantportalen bieden bedrijven de mogelijkheid om precies dat te doen door verschillende functies te verenigen onder één paraplu waartoe gebruikers altijd en overal toegang hebben. In deze blogpost bekijken we waarom een klantenportaal de toekomst van klantbetrokkenheid is, hoe ze uw bedrijf ten goede komen en waarom ze nu een ideale investering zijn.

Wat is een klantenportaal?

Een klantenportaal is een plaats waar klanten kunnen communiceren met de producten en diensten van uw bedrijf. Meestal is het portaal geïntegreerd met het CRM van uw bedrijf en andere klantgerichte software, zoals analyse en marketingautomatisering. Klanten kunnen te allen tijde inloggen op het portaal om toegang te krijgen tot hun aankoopgeschiedenis, verzendinformatie, gebruikersovereenkomsten en andere relevante details. Ze kunnen het portaal ook gebruiken voor interactie met de vertegenwoordigers van uw bedrijf. Met klantportalen kunt u uw klantenservice verbeteren, betere ondersteuning bieden en uw merk versterken.

Klaar voor de toekomst

Klanten verwachten inmiddels gepersonaliseerde en handige digitale ervaringen, en een gecentraliseerde online hub waar ze vanuit één bron toegang hebben tot al hun informatie biedt precies dat. Met een klantportaal kunnen bedrijven een consistente gebruikerservaring bieden voor alle kanalen, inclusief mobiele apps. Dit maakt het makkelijker voor klanten om hun accounts te beheren doordat ze vanaf één centrale locatie verschillende gegevens kunnen bekijken, zoals aankoopgeschiedenis, bestelstatus en informatie over klantenondersteuning. Met klantportalen kunt u ook bepaalde processen automatiseren, zoals de onboarding van nieuwe klanten. Laten we eens kijken naar enkele van de voordelen voor klanten.

Voordelen van een klantenportaal

 • Klanten kunnen zichzelf bedienen
  De dagen van wachten in de wacht voor de klantenservice zijn voorbij. Klanten kunnen op elk moment inloggen op hun portaal om de antwoorden te krijgen die ze nodig hebben, door te zoeken naar relevante informatie of door interactie met een chatbot.
 • Betere zichtbaarheid van de toeleveringsketen
  Klanten kunnen op elk moment de status van hun bestellingen bekijken en hun zendingen volgen, wat zorgt voor tevredener klanten.
 • Beter inzicht in de klant
  Bedrijven kunnen informatie verzamelen over de aankoopgeschiedenis, betaalmethoden, voorkeuren en meer van hun klanten. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om meer gepersonaliseerde ervaringen te creëren.
 • Betere klantervaring
  Klanten kunnen hun abonnementen beheren, hun gebruikersovereenkomsten bekijken en meer vanuit hun portaal. Dit maakt de ervaring gemakkelijker.

Waarom is dit het moment om te investeren in een klantenportaal?

Klanten verwachten inmiddels gepersonaliseerde ervaringen, en merken die deze bieden onderscheiden zich. Met een klantenportaal kunt u een consistente, gepersonaliseerde ervaring bieden die het klanttraject verbetert en uw merk versterkt. Zo blijft u relevant nu de concurrentie toeneemt en meer klanten veeleisend worden. Een klantenportaal is nu ook een goede investering omdat de technologie voortdurend verandert. Het is mogelijk dat er in de nabije toekomst een nieuwe technologie opduikt die het gemakkelijker maakt om een geweldige digitale ervaring te leveren.