5 Tekenen dat je toe bent aan nieuwe software

Gebruikt jouw organisatie al jarenlang dezelfde software maar je organisatie is niet meer hetzelfde? Dit bekende verhaal horen wij heel vaak. Je software is past niet meer bij de organisatie zoals hij nu is.

Om erachter te komen of jullie toe zijn aan nieuwe software hebben wij een vijftal tekenen opgeschreven die je kan gebruiken.

Ultieme Maatwerk Software Gids

Boordevol tips die helpen de juiste keuze te maken tussen standaard software en maatwerk software.

Is jouw organisatie toe aan nieuwe software?

 • Niet geschikt voor responsive gebruik
  Met de huidige “always on”-cultuur, als je software niet mobiel vriendelijk is, schakelt je doelgroep snel uit. Mobiele mogelijkheden zouden geen bijzaak moeten zijn, aangezien mobiel ontworpen software een bredere en directere toegang biedt. Door een mobile-first-aanpak kan jouw software meer flexibiliteit bieden bij het bereiken van de doelgroep. Naast mobiel gebruik is het ook belangrijk dat de software het doet op iOS, Android, Windows & Apple en op hardware van telefoon, laptop tot vaste computer.

  Klanten kunnen vanaf hun apparaten direct met jouw bedrijf in contact komen, terwijl werknemers het systeem eenvoudig kunnen gebruiken en taken kunnen uitvoeren zonder aan hun bureau vast te zitten. Nu thuiswerken steeds meer een standaard is geworden is het overal toegan hebben tot de software van enorm belang. Door mobiel te gaan, kunnen zowel jij als jouw klanten altijd en overal zaken doen.
 • Gebrek aan integratie
  Hoewel mobiele functionaliteit de productiviteit en efficiëntie verhoogt, is het een inefficiënt gebruik van resources als al je kernsoftware-elementen onafhankelijk van elkaar werken. Door systeemintegratie kan elk onderdeel flexibel en naadloos samenwerken, waardoor de samenwerking wordt gestroomlijnd. Een geïntegreerd systeem stelt gebruikers in staat om op samenhangende en intuïtieve wijze met de verschillende systemen en onderdelen te communiceren, waardoor een efficiëntere workflow ontstaat.
 • Gebrek aan inzicht in belangrijke bedrijfsgegevens
  Data is het goud van de organisatie. De meest waardevolle activa van je bedrijf staat vaak in het software pakket, maar kun jij er ook bij om het volledige potentieel ervan te kunnen benutten? Als je de enorme hoeveelheid gegevens die in de jaren zijn gegenereerd niet kan begrijpen, loop je veel kansen mis. Door gebruik te maken van de waardevolle bedrijfsdata kunnen bedrijfsprocessen geoptimaliseerd worden om hiermee een concurrentievoordeel te behalen. Tegenwoordig zijn koppelingen met BI & Reporting tools als Microsoft Power BI & Zoho Analytics niet meer weg te denken. Is jouw bedrijfssoftware nog niet koppelbaar en genut jij de schat aan data niet, dan is het tijd om te kijken naar nieuwe software.
 • Meerdere programma’s voor één enkel proces
  Als er meerdere programma’s nodig zijn om een enkel proces te voltooien, heeft je bedrijfsproces en redundantieprobleem dat kan worden opgelost met de implementatie van Maatwerk Software. Helemaal als deze programma’s niet met elkaar kunnen praten of synchroniseren. Bij het gebruik van meerdere software programma’s voor hetzelfde proces, neemt de kans op fouten toe. Denk aan fouten bij het invoeren van de gegevens, of de uren die moeten worden besteed aan het oplossen van een probleem wanneer er iets misgaat.
 • Inefficiënt legacy-systeem
  Integratie kan de onderhoudskosten voor je software helpen verlagen, maar verouderde legacy-software vereist mogelijk meer dan eenvoudig onderhoud. Een legacy-systeem is de software-backbone die een bedrijf in staat stelt om veel van zijn kernprocessen uit te voeren. Het is gebruikelijk dat legacy-systemen jarenlang worden gebruikt zonder noemenswaardige vooruitgang en updates. Vanwege de sleutelrol die het systeem binnen het bedrijf speelt, is het misschien niet mogelijk om de software uit te schakelen. Legacy software kan eerder het succes van jouw bedrijf belemmeren dan bevorderen. Een aangepaste facelift van legacy-software en andere moderniseringstechnieken kunnen de kernkenmerken van uw legacy-systeem behouden en de software helpen om te voldoen aan de normen van de huidige tools en oplossingen of deze zelfs te overtreffen.

Hoe kies je tussen maatwerk en standaard software?

Bij de selectie van een nieuw software systeem is het belangrijk een systeem en leverancier te kiezen die passen bij de aard en wensen van jouw organisatie. Waar moet je op letten bij het kiezen van maatwerk software of een standaard software pakket. In ons Ultieme Maatwerk Software Gids geven we je handige tips om te komen tot de beste keuze voor jouw bedrijf.

Gerelateerde blogs

Lees meer over Maatwerk Software en Platforms & Portals

Wanneer kiezen voor ERP op maat?

Ben jij op dit moment aan het jongleren met verschillende losse systemen voor je voorraadbeheer, financiën en administratie? Dan is het hoog tijd om te overwegen om over te stappen naar een oplossing die al deze elementen naadloos met elkaar verbindt: ERP op maat.

Lees meer

Wij staan voor je klaar.

Neem contact op

Rinke Brands

Rinke Brands

Liever bellen?

0527 70 10 15

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.