Loting bij overvolle subsidies

We horen steeds vaker dat subsidies al na een paar dagen helemaal leeg zijn en dus het subsidieplafond is bereikt. Met als resultaat dat de subsidieverstrekker moet kiezen wie aanspraak maakt op de subsidie. De subsidieverstrekker heeft dan de mogelijkheid om te kiezen tussen twee verdeelmethodes. Voor het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’ of voor een loting. LMS Loterijen is een product van skrepr die helpt bij loterijen.

Loting als verdeelmethode_

Als de subsidieverstrekker kiest voor loting als verdeelmethode, biedt skrepr via LMS een dienst die dit volledig verzorgd. De loting start als het subsidieplafond is bereikt. Het resultaat van deze procedure is een eerlijke loting die onder notarieel toezicht is uitgevoerd.

Notarieel toezicht_

LMS werkt met een netwerk van notarissen die als toezichthouder optreden bij de lotingen. De notaris heeft toezicht op juiste en transparante regels en de uitvoering daarvan. De notaris beschrijft de procedure en legt deze vast in een akte. LMS geeft aan de notaris een verklaring van het systeem en bijbehorende garanties.

Wil je meer weten over wat Loting & Matching? Neem dan contact op met één van onze experts. Wij staan graag voor je klaar!