4 redenen om softwareontwikkeling op maat te overwegen

Sinds de laatste jaren zijn er vele nieuwe ontwikkelingen op het gebied van softwareontwikkeling. We leven in een tijdperk waarin software flexibeler en efficiënter dan ooit tevoren zal moeten zijn, nu technologieën zoals Kunstmatige Intelligentie (AI), Business Intelligence (BI) en Continuous Deployment (CI/CD) mainstream worden. Met dat in gedachten is het zinvol om na te gaan hoe je jouw bedrijf het beste kunt voorbereiden op de toekomst van softwareontwikkeling en dan specifiek maatwerk software. Hier zijn vier redenen waarom u softwareontwikkeling op maat zou moeten overwegen in plaats van kant-en-klare software.

Flexibeler en responsiever

Als je jouw bedrijf hebt gebouwd op het vermogen om snel op veranderingen te reageren, dan kan off-the-shelf software de verkeerde keuze zijn voor je behoeften. Als een nieuwe technologie of een nieuw proces opduikt, kan het zijn dat de kant-en-klare software die u hebt gekozen niet langer geschikt is. Met maatwerk software kan je software wijzigen of aanpassen zodra jouw bedrijf verandert. Off-the-shelf software daarentegen is vaak ontworpen met het oog op voorspelbaarheid op lange termijn, en kan mogelijk niet worden aangepast aan de dynamische bedrijfsbehoeften. Maatwerk software is dan ook de enige juiste keuze voor snelgroeiende bedrijven.

Design. Build. Grow

Hoe passen wij onze bewezen technieken toe voor het ontwikkelen van specifieke maatwerk software? Lees meer hoe wij onze succesvolle “Design. Build. Grow” strategie toepassen voor succesvolle software.

Efficiëntere software

Standaard software is vaak gemaakt voor een specifiek en breder bedrijfsmodel. Dit model kan geoptimaliseerd zijn voor kosten, voor efficiëntie, voor schaalbaarheid of om een andere reden. Maar dit is niet altijd de beste manier om jouw bedrijf te runnen. Met maatwerk software kunnen wij de software ontwikkelen volgens jouw specifieke behoeften, en kan de software meegroeien met de ontwikkelingen van jouw bedrijf. Jouw bedrijf is toch ook geen eenheidsworst?

Veiligere software

Met maatwerk software wordt specifiek gekeken naar de risico’s die er zijn voor uw software. Skrepr ontwikkeld software volgens standaarden en is ISO-27001 gecertificeerd. Doordat jij zelf controle hebt over de ontwikkeling, de features en wie er toegang heeft tot de software ben ook jij in controle over de veiligheid. Bepaal samen met de ontwikkelaars een beveligifngsaanpak die past bij jouw wensen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan data encryptie, back-ups en twee-factor-authenticatie.

Controle over functionaliteit

Off-the-shelf software wordt vaak geleverd met een heleboel functionaliteiten. Dit betekent vaak ook algemene en niet specifieke features die jij wellicht niet eens nodig bent. Maatwerk software zorgt ervoor dat jouw software pakket compleet is afgestemd op jouw wensen en proces. Hiermee betaal je dus niet onnodig voor functionaliteiten die je niet zal gaan gebruiken. Met op maat ontwikkelde software sluit je een overeenkomst af met de ontwikkelaars om af te spreken welke nieuwe functionaliteiten gebouwd gaan worden. Je kan zo vaak als je wil wijzigingen of aanpassingen aanbrengen, of zelfs besluiten tot een stopt op het uitbrengen van nieuwe functionaliteiten en alleen nog investeert in onderhoud en beveiliging. Dit betekent dat u volledige controle hebt over uw codebase en precies die technologie kunt gebruiken die aan uw behoeften voldoet.

Als jouw onderneming klaar is om over te stappen op een op maat gemaakte software strategie, zijn hier vier redenen waarom jij de ontwikkeling van maatwerk software zou moeten overwegen in plaats van standaard software. Dit zijn krachtige redenen om meer tijd, moeite en kapitaal te steken in het bouwen van de beste software die jij nodig bent.

Gerelateerde blogs

Lees meer over Maatwerk Software en Platforms & Portals